Følg med mig!

Jeg blogger om ledelse på Mandag Morgen, hvor jeg videregiver de erfaringer og tanker, jeg gør mig omkring god ledelse, teamudvikling og alle de dynamikker, der kører med og mellem os på arbejde.

Mine blogs tager altid udgangspunkt i mine egne oplevelser som udviklingskonsulent - både i det offentlige og i det private – og fra mine erfaringer i tidligere jobs som HR Partner i Novo Nordisk, som journalist på Politiken og som pædagog på behandlingshjem.

Der følger altid et helt praktisk værktøj med – jeg elsker, ord kan omsættes direkte til ens konkrete hverdag eller udfordring.

Værktøjerne kommer fra mine fire fagbøger om udvikling med og mellem mennesker, og oftest fra den seneste ’Fremtidens leder – en psykologisk værktøjskasse’ (Hans Reitzels Forlag).

Og indimellem handler mine blogs også om tendenser i tiden, som gør mig tosset – jeg skriver aldrig en blog uden at ha’ lidt kant…

Nu må I sgu slappe af, ledertyper!
Jeg er træt af alt det ævl om, at ekstremsport skaber bedre ledere – det gør det det ikke

Af Gitte Svanholm – ledelsescoach og partner i Copenhagen Leadership


Forleden fik jeg en opringning fra en leder, jeg arbejder med, mens hun var ude at løbe. Hun havde en udfordring, som hun gerne lige ville have sparring på.
Det er jo umiddelbart ret blæret at have luft til en refleksiv samtale, mens man motionerer, men jeg oplevede en ret tydelig modstand hos mig selv – det var simpelthen for effektivt!

Læs hele indlæg


 

Hvem vil du fyre først – Kim, Klaus eller Kenneth?
Hvad stiller du op med de medarbejdere, der udfordrer dine beslutninger eller udfordrer dig som leder: Fyrer du dem ved først givne lejlighed, eller griber du muligheden for at lade modstanden udvikle dig som leder?

Af Gitte Svanholm – ledelsescoach og partner i Copenhagen Leadership


Bum. Så kom det igen, det skarpe spørgsmål fra Kenneth, som endnu en gang kaster et kritisk lys på den plan, du har haft dit hyr med at lave.
Kenneth stiller bare altid de kritiske spørgsmål i plenum. Det er langt fra altid, du har svar på dem, og så står du der i al din utilstrækkelighed, fordi du ikke har et kvikt eller konkret svar på tiltale. Det får sikkert din puls til at stige, fordi du mærker tab af kontrol og sårbarhed i øjeblikket.

Læs hele indlæg


 

Anerkend medarbejdernes sorg og kom godt igennem forandringer
Uanset hvor god eller nødvendig en forandring er, så giver det følelser af tab og sorg hos medarbejderne. Hvis sorgen ikke bearbejdes, vil det nære myten om ’de gode gamle dage’, som kan ende med at fryse medarbejderne fast i fortiden

Af Gitte Svanholm – ledelsescoach og partner i Copenhagen Leadership


Som leder har du længe bakset med en kompleks organisationsændring for at imødekomme fremtidens krav til organisationen. Nu har du fundet en ret visionær løsning, men medarbejderne sidder med korslagte arme og romantiserer de gode gamle dage – big time! De nægter simpelthen at se muligheder i det nye, selv om du har prøvet fra alle vinkler.
Kender du det? Har du også været der?

Læs hele indlæg

 

Gå, hvis du vil tage beslutninger der rykker
Det nye sort inden for ledelsesudvikling er at tage vandrestøvlerne på og skabe fordybelse med naturen som medspiller

Af Gitte Svanholm – ledelsescoach og partner i Copenhagen Leadership

I kan lige så godt forberede jer på det, kære ledere: I vil blive hevet ud af mødelokalerne og iklædt vandrestøvler. Hvis I altså hører til den type ledere, der efterspørger udvikling.
Det nye sort er nemlig lederudvikling i naturen.

Læs hele indlæg

 

Hvilke roller klæber til dig?
Der ligger et stort udviklingspotentiale i systematisk at forholde sig til, hvilke roller du indtager eller bliver påduttet som leder. Et par tændstikmænd kan hjælpe dig på vej

Af Gitte Svanholm – ledelsescoach og partner i Copenhagen Leadership

Havner du altid i den samme rolle? Som ham, der skærer igennem? Som hende, der redder ærterne? Eller den, der stiller alle de kritiske spørgsmål? Eller som …?
Så er det sikkert, fordi du har valens for netop den rolle.

Læs hele indlæg

 

Barndommen: Det oversete element i ledelse
Vores tidlige tilknytningsmønstre har afgørende betydning for, hvordan vi bliver som ledere. Desværre er vores tidlige relationer sjældent i spil i lederudvikling

Af Gitte Svanholm – ledelsescoach og partner i Copenhagen Leadership


Har du som leder haft svært ved at vise tillid til dine medarbejdere og deres måde at løse opgaverne på? Kan du godt lide at bevare kontrollen selv, og har du svært ved at fornemme, hvornår dine medarbejdere har brug for støtte eller et anerkendende klap, fordi de har overgået sig selv? Og er du en leder, der selv har det svært med at indordne dig under autoriteter, og er du på 24/7?

Læs hele indlæg